Een nieuwe houten vloer

Een beslissing voor een nieuwe vloer is niet altijd makkelijk! Het is een keuze die u meestal maar een keer maakt omdat een houten vloer gemiddeld zo’n 40 jaar meegaat. Parket is een verzamelnaam voor diverse soorten (hard)houten vloeren met een dikte die varieert van 6 tot 22 mm.

Waar moet u rekening mee houden?

Bij de keuze van een nieuwe vloer moet u rekening houden met een aantal aspecten:
– Het uiterlijk van de vloer
– Hard of zacht hout
– Donker of licht hout
– Druk of rustig motief (structuur)

Welk type ondervloer heeft u?

Er bestaan verschillende soorten ondervloer. Bij het aanschaffen van een nieuwe vloer, moeten we bij het besluit rekening houden met de ondervloer.
Hebben we een betonnen ondervloer? Plankenvloer (balklaag)? Plavuizen? Of vloerverwarming?
Willen we de nieuwe vloer los leggen? Wat is de beste ondervloer die we op de huidige ondervloer kunnen leggen?
Hebben we een appartement gekocht? En staat er in het reglement dat er een 10 db geluidsisolerende ondervloer moet zijn? EW-Parket kan u  goed adviseren welke ondervloer hier het best bij past.
Willen we de vloer vast laten leggen om klankgeluid te verminderen? Dan moeten we er voor zorgen dat de ondervloer vlak is en dat de tweecomponentenlijmlaag goed  kan hechten. (soms is het nodig om een coatinglaag als hechtmiddel op te brengen).

Neem contact met ons op zodat we U hierover het beste advies kunnen geven.

Welke houtsoort gaat u kiezen?

Frans eiken, maple, beuken, Afzelia, kersen, Amerikaans-noten, Kambala, Ip, Rapi, Jatoba, Merbau, Robijn, Bamboe etc. Heeft u een bepaalde houtsoort in gedachte? Kom gerust langs of bel ons, wij kunnen alle houtsoorten leveren.

Hoe moet uw vloer behandeld worden en wat zijn de opties?

De behandeling van uw nieuwe vloer bepaalt in grote mate het eindresultaat. In onze showroom kunt u de resultaten van de verschillende behandelingen zien en vergelijken. De meest gangbare mogelijkheden zijn:
Royl 2k olie,Corcol, Osmo Hardwax olie, Pallmann Lak,Skylt lak, olie of lak met extra kleurpigment, Woca, Floor service, Mono coat.