MOSO Bamboe

Moso International B.V. is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van innovatieve en milieuvriendelijke producten vervaardigd uit bamboe aan groothandels in o.a. Nederland.
Kwaliteitparket.nl heeft diverse Moso bamboe producten in haar assortiment waaronder;
– Parket & vloerbedekking
– Plaat & bekledingsmateriaal.
– Terrasdelen
Moso is uitgegroeid tot de Europese marktleider op het gebied van bamboe: er is geen enkel ander bedrijf dat een dergelijk breed assortiment hoge kwaliteit bamboeproducten continu op voorraad houdt en nog steeds uitbreidt. Intussen bestaat Moso al 10 jaar en is met haar ruime ervaring in staat aan de hoogste eisen van de klanten te voldoen.

Speciale bamboesoort

De naam “Moso” is afgeleid van de Chinese naam voor een zeer speciale bamboesoort, die officieel “phyllostachys pubescens” wordt genoemd. Deze bamboe vormt de grondstof voor alle producten van Moso en groeit in grote hoeveelheden in China (naar schatting ca. 8 miljoen hectare). Het is dan ook in China waar zich een belangrijk deel van de Moso organisatie bevindt: hier heeft Moso een eigen kantoor opgezet. Hun voornaamste taak is de kwaliteitscontrole van de productie bij de diverse fabrieken. Niet alleen het eindproduct wordt gecontroleerd, maar men is dagelijks aanwezig in de fabrieken en controleert ook tijdens de productie op verschillende momenten. Moso heeft ervoor gezorgd dat de productie geheel volgens Westerse maatstaven verloopt.

Een voorbeeld van een aantal vloeren Bamboo Supreme (2-lagenparket)

Bamboo Supreme (2-lagenparket)
Het Moso 2-lagenparket 92 cm/45 cm bestaat uit een 4 mm bamboe toplaag en een onderlaag, opgebouwd met dwars geplaatste strookjes bamboe. De vloerdelen zijn rondom voorzien van mes en groef. Doordat deze afwisselend aan de rechterzijde en de linkerzijde zijn geplaatst, kan een visgraat / blokpatroon worden gelegd.

Bamboo Tapis
Tapis is de benaming voor parketdelen zonder mes-en-groef verbinding. Tapis wordt meestal verlijmd en vernageld op een tussenvloer in stroken of in patroon.

Bamboo Elite (Landhuisdeel)
Het landhuisdeel heeft een mes-en-groef verbinding en is opgebouwd uit 3 bamboelagen, waarbij de middelste laag dwars geperst is (afstand tussen de strips ca. 2 mm). De strips van de middelste laag zijn op speciale wijze geplaatst om een optimale stabiliteit te waarborgen.

Bamboo Plex (Bamboeplex)
MOSO Bamboeplex heeft een mes-en-groef verbinding en is opgebouwd uit 2 lagen: een dikke bamboe toplaag en een multiplex onderlaag. Door deze opbouw is dit parkettype bijzonder stabiel en met de dikke toplaag ook uitermate duurzaam. Door de velling (aan de lange zijde) ontstaat een typisch ‘plankenpatroon’ in de vloer.

Naar de website