Tapisvloeren

Tapis is eigenlijk niet meer dan een benaming voor een manier van leggen, waarbij men op de ondervloer massieve losse plankjes of vierkante panelen lijmt en nagelt. (spijkergaatjes worden zo goed mogelijk weggewerkt). Een bekend voorbeeld Tapisvloer is de visgraat. Omdat elk plankje handmatig wordt gelegd, is het met Tapis mogelijk de meest fraaie patronen te leggen. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Bij Tapisvloeren is het ook mogelijk om meer detail aan de vloer te geven, bijvoorbeeld door een biesband, bies en staande fries, enz.(zo krijgt men het idee van een schilderij in een lijst).

EW-PARKET-Leersum-Tapis-vloeren

Massieve vloeren

Hiermee bedoelen we plankenvloeren in verschillende diktes van 14, 20 of 22 mm, en breedtes van 7 cm t/m 16 cm.

EW-PARKET-Leersum-Massieve-vloeren

Verouderde vloeren

Brengt historie in huis! De planken worden door de fabrikant verouderd en behandeld.
Hierdoor ontstaat een verouderde uitstraling maar de kwaliteit van de plank blijft optimaal.
Kies je een verouderde vloer? Dan hoef je je geen zorgen te maken als er een deuk of een kras in komt, deze beschadigingen vallen niet meteen op.

Lamelparket

Bij dit type vloer kunt u kiezen tussen 1 strooks- of 3 strookslamel. Een lamel is een kant en klaar product dat bestaat uit een brede onderlaag van vurenhout, een laag kruislings verlijmde vurenhouten latjes met een toplaag van bijna een halve centimeter hardhout. De lamel heeft daarover al een gelakte of geoliede, slijtvaste coating, dus men kan direct op een nieuw gelegde vloer lopen. De kwaliteit van de toplaag bepaalt de prijs. Een zwevende vloer wordt ook wel lamelparket genoemd. De delen hebben een messing en groef waardoor ze vlak en stevig in elkaar klemmen en op die manier met elkaar een hecht verband, net boven de vloer,  vormen.

EW-PARKET-Leersum-Lamel-parket

Multiplank/Samengestelde plank

Wordt ook wel duoplank of samengestelde plank genoemd. Multiplank heeft een toplaag van massief hout- meestal eiken- die in dikte varieert tussen 3,5- 6 mm  en die op een multiplex onderlaag verlijmd is. Dit is dus een puur houten product.
De multiplankvloeren hebben dezelfde uitstraling als massief houten vloeren, maar hebben niet de nadelen van werking in de verschillende seizoenen.
Daarom kunnen wij de multiplankvloeren vaak zwevend leggen, maar mocht u deze vloer verlijmd gelegd willen hebben dan behoort dit uiteraard ook tot de mogelijkheden. Op vloerverwarming worden multiplankvloeren standaard verlijmd gelegd.

Mozaïekvloer

Dit type parket wordt meestal geleverd in vierkante delen van 16×16 cm en 8 mm dik. De blokjes bestaan uit een aantal aparte latjes die op een netje worden gelijmd. Door de blokjes haaks op elkaar te plaatsen ontstaat een mozaïekpatroon.

Laminaat

Een laminaatvloer is een gelaagde vloer met een watervaste, gelijmde HDF-plaat als kern. Een goede kwaliteit laminaat bestaat meestal uit vier lagen:
Een transparante, slijtvaste bovenlaag: Deze toplaag maakt je vloer bestand tegen vlekken, slijtage, schokken, krassen en huishoudelijke chemische producten.
Een  decorlaag:Dit is de laag die het feitelijke uiterlijk van je vloer bepaalt. De decorlaag is een foto met zeer hoge resolutie van echt hout of echte tegels.
Een watervast gelijmde kernplaat van HDF: HDF betekent ‘High Density Fibre Board’ (vezelplaat met hoge dichtheid). De plaat is gemaakt van geraffineerde houtvezels en melaminehars van hoge kwaliteit.
Een tegenlaag: Deze vochtbestendige rug garandeert een perfect evenwichtige plaat die niet zal kromtrekken of doorzakken wanneer ze correct wordt geplaatst en onderhouden.

PVC

PVC vloeren zijn houtvrije parketvloeren. Het is een kunststofparketvloer gemaakt van verschillende lagen PVC. PVC- vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Het is  zeer geschikt voor ruimtes waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn.
De PVC -vloer wordt door steeds meer mensen ontdekt. En dat is ook niet zo gek want de PVC- vloer heeft u veel te bieden. PVC- vloeren zijn namelijk uitzonderlijk duurzaam, sterk, eenvoudig te onderhouden, zeer stabiel en stil. PVC staat erom bekend geluiddempend te werken, het vermindert dus omgevings- en contactgeluiden. PVC is tevens zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming.

EW-PARKET-Leersum-PVC